Nyheter

Mange arbeidstakere får ikke den pensjonssparingen de har krav på. Nå skal pensjonsselskaper hente lønnsopplysninger direkte fra Skatteetaten og bruke det som grunnlag for pensjonssparingen, og fra 1. juni overtar Skatteetaten også ansvaret med å føre tilsyn med om det spares obligatorisk tjenestepensjon (OTP).
Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august.
Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august.
Svindlere prøver igjen å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. Hvert år rundt tiden for skattemeldingen kommer det nye varianter av falske e-poster. Nytt i år er at svindlerne hevder at det handler om ubetalt eiendomsskatt.
Harald Johannessen blir ny juridisk direktør i Skatteetaten. Han blir ansvarlig for all regelverksutvikling og rettsanvendelse i etaten, som har rundt 7500 ansatte.
– Det har blitt enda enklere for aksjonærer å gjøre det riktig, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. Mer og hyppigere informasjon fra Skatteetaten til aksjonærene har ført til korrekt rapportering av flere milliarder mer til beskatning.
– Hvis du har et d-nummer er du ikke registrert som bosatt i Folkeregisteret, selv om du er registrert med en adresse i Norge, sier avdelingsdirektør i Folkeregisteret, Elin Imsland. 
2020 ble året rekordmange tok steget ut i aksjemarkedet. Enten du er ny aksjeeier eller har vært det lenge, her får du tipsene til hva du bør sjekke i årets aksjeoppgave og skattemelding.
Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.
Fredag 30. april er det frist for innlevering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Selv om over en million personer allerede har fått penger igjen på skatten, er det mange som ikke engang har åpnet skattemeldingen sin. – Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.