Nyheter

Bare åtte prosent av nordmenn har handlet svart de siste to årene, viser en ny spørreundersøkelse. I flere utsatte bransjer er det en nedgang i kjøp av svarte tjenester.
– Det nye og moderniserte Folkeregisteret vil gjøre registrering og deling av opplysninger enklere for oss innbyggere, og mer effektivt for offentlige og private virksomheter, sa finansminister Jan Tore Sanner (H) da han offisielt åpnet det nye Folkeregisteret tirsdag.
Nina Schanke Funnemark (50) er i statsråd i dag utnevnt til skattedirektør for en periode på seks år. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lånekassen og er utdannet jurist.
I krisetid endres holdningene våre. Flere mener det er greit med skatteunndragelser når inntektene synker og arbeidsplasser står på spill.
Mange har fått en annerledes arbeidshverdag på grunn av koronasituasjonen, og dette kan få konsekvenser for skattetrekket. Du risikerer å få en uventet restskatt neste år hvis du ikke sjekker skattekortet ditt.
Foretak med betydelig omsetningsfall i august kan nå søke om tilskudd fra kompensasjonsordningen for næringslivet. August er ordningens siste søknadsmåned.
Fra 2. oktober kan arbeidsgivere som tok tilbake egne permitterte i juli og/eller august sende inn søknad om lønnstilskudd. – Arbeidsgivere må huske å rapportere via a-meldingen før de søker om tilskudd, sier konstituert skattedirektør Eve V. Bergli.
Skatteetaten mener åpenhet og gjennomsiktighet har vært en suksessfaktor i forvaltningen av kompensasjonsordningen for næringslivet. - Kritisk journalistikk bidrar til å redusere juks og svindel, sier konstituert skattedirektør Eve Vangsnes Bergli.
Siste frist for levering av skattemeldinga for næringsdrivande er mandag 31. august. Over 70 prosent av dei næringsdrivande har alt levert skattemeldinga.
Gjennom 12.000 telefonsamtaler har Skatteetaten veiledet forbrukere til å velge seriøs arbeidskraft ved bygging og oppussing. Nå inviteres flere kommuner til samarbeid når tettpå:-satsingen blir nasjonalt.