Nyheter

Frå 1. mars vil du som nygift få stadfesting på vigsel digitalt frå Folkeregisteret i staden for å få ein vigselsattest på papir i postkassen. 
Torstein Hoem skal lede og videreutvikle divisjon informasjonsforvaltning, som er Skatteetatens enhet for Folkeregister, innhenting og deling av data. Han begynner i stillingen med umiddelbar virkning. 
De fleste lønnsmottakere og pensjonister får helt ny skattemelding i år. En viktig endring er at ikke alle kommer til å motta skattemeldingen samtidig.
Skattemeldingen for 2019 blir tilgjengelig på forskjellige dager mellom 18. og 31. mars. Du får beskjed når skattemeldingen din er tilgjengelig. De fleste mottar et e-postvarsel. De om ikke har registrert elektroniske kontaktopplysninger hos Skatteetaten er ikke elektroniske brukere og mottar skattemeldingen på papir fra 31. mars. 
De fleste lønnsmottakere og pensjonister får en helt ny skattemelding i 2020. Redaksjoner er invitert til å se den nye skattemeldingen i forkant av at den blir tilgjengelig for befolkningen. Pressemøte onsdag 26. februar kl. 10 hos Skattedirektoratet.
At Skatteetaten de siste ti årene har kontrollert færre, betyr ikke at flere unnlater å betale skatter og avgifter, snarere tvert imot.
Et nytt, moderne Folkeregister vil være klart i år. Det handler om mer enn bare en ny digital infrastruktur, og vil effektivisere mange prosesser og åpne for nye tjenester. Moderniseringen er et eksempel på et moderne digitaliseringsprosjekt som krever samarbeid på tvers av organisasjoner, sektorer og siloer.
Fra 1. januar må alle som formidler utleie av fast eiendom samle inn utleiedataene sine og rapportere de til Skatteetaten. – Dette tiltaket vil innebære en forenkling for brukerne, sier skattedirektør Hans Christian Holte.
Et stort flertall av næringsdrivende tror det er stor sannsynlighet for at juks med skatter og avgifter blir oppdaget av skattemyndighetene i deres bransje. 80 prosent av de næringsdrivende mener skattemyndighetene har full oversikt over deres økonomiske forhold.
Du kan nå sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2020. I skattetrekksmeldingen finner du hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes av inntekten din neste år.