Nyheter

Verdier for titalls milliarder kroner i kryptovaluta oppgis ikke til beskatning. Skatteetaten styrker nå ekspertgruppen som jobber med kryptovaluta for å veilede og kontrollere mer.
– Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel! Det sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten. Hver gang skattekortet offentliggjøres og ved andre viktige skattedatoer er det svindlere som forsøker å få innbyggerne til å gi fra seg sensitiv informasjon.
– Vi registrerer at advokatfirmaet Grette har en annen vurdering av skatteplikten. Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
I år måtte én million personer i gjennomsnitt betale 34.300 kroner hver i restskatt. Fra og med i dag kan du sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2022 og unngå å få restskatt neste år.
Flere kunder har fått forelegg for å kjøpe svarte tjenester innenfor bygg/anlegg- og verkstedtjenester. En kunde er også dømt til fengsel.
Skatteoppgjøret for 4,9 millioner personer og 360 000 selskaper er nå ferdig. Skattelistene blir tilgjengelige 8. desember.
Skatteetaten ber Statsministerens kontor (SMK) om opplysninger om alle som har fått pendlerbolig, fem år tilbake.   
Skatteetaten ber Stortingets administrasjon om opplysninger om alle som har fått pendlerbolig, fem år tilbake.  
Midlertidige skatteregler og lavere olje- og gasspriser førte til at petroleumsskatten falt med 133 milliarder kroner i fjor.
Politikere som er folkeregistrert i sitt foreldrehjem vil fra inneværende stortingsperiode ikke ha krav på å motta skattefri pendlerbolig fra arbeidsgiver. Det er fordi Skatteetaten anser at de ikke har utgifter til disponibel bolig i foreldrehjemmet.